Oamenii de știință australieni cer respect pentru cercetările asupra mediului

0

Comunitatea științifică din Australia a lansat o campanie prin care speră să atragă atenția asupra faptului că negarea schimbărilor climatice cauzate de umanitate aduce deservicii grave științei și cercetărilor în domeniu.

La adunarea anuală a oamenilor de știință australieni de la Canberra, Federația Australiană de Știință și Societăți Tehnologice (FASST) a adresat un mesaj clasei politice, afirmând că toate campaniile care neagă dovezile științifice ale influenței omului asupra mediului și climei subminează munca tuturor oamenilor de știință. Campania federației, ”Respectă știința”, va încerca să lămurească în masă aspecte ale cercetării științifice, pentru ca oamenii să înțeleagă cum funcționează aceasta și de ce rezultatele ei nu ar trebui puse la îndoială.

”Munca valoroasă și credibilă a atât de multor cercetători este atacată și denigrată de campanii gălăgioase de dezinformare purtate de cei care neagă schimbările climatice și influența omenirii asupra acestora. Este în interesul națiunii noastre ca liderii politici să ia poziție în fața acestor manifestări”, a declarat un oficial al FASST. Acțiunea oamenilor de știință din Australia vine pe fondul unor politici concrete ale guvernelor australian și neo-zeelandez de reducere a emisiilor de gaze și protecție a mediului înconjurător, dincolo de orientarea politică a reprezentanților acestora.

 

Sursa: The Sydney Morning Herald

Foto: ECHO – Topirea ghețarilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger