Oamenii de știință au schimbat orientarea sexuală a șoarecilor

0

O întrebare care stăruie de multă vreme pe buzele oamenilor este dacă homosexualitatea e sau nu congenitală, adică înnăscută. Deși orientarea sexuală nu poate fi redusă la o singură genă, cercetările științifice au arătat că sexualitatea poate fi influențată prin manipularea genelor, a hormonilor și a neurotransmițătorilor, scrie The Atlantic. S-a observat că modificarea nivelurilor de testosteron și estrogen afectează sexualitatea, iar dezechilibrele de serotonină, unul dintre neurotransmițători, ne pot face hipersexuali. Acum, însă, oamenii de știință au modificat în premieră orientarea sexuală a șoarecilor, la nivel celebral.

 

Flickr/dullhunk

 

Cercetătorii de la Universitatea Peking din Beijing au dezvoltat femele de șoareci cărora le lipseau serotonina sau anumiți neuroni care eliberează serotonina în anumite regiuni ale creierului, apoi le-a comparat comportamentul cu cel al omoloagelor care nu au suferit mutații. Femelele modificate genetic au început să miroasă capul și zona genitală a altor femele de șoareci și au încercat să le cuprindă de talie și să le încalece. Rozătoarele care au suferit mutații au încălecat alte femele cu o frecvență mai mare și o durată mai lungă și au manifestat o preferință mai mare față de ele decât față de masculi.

Oamenii de știință au tras concluzia că lipsa unor neuroni care eliberează serotonină poate cauza inversarea preferințelor sexuale, dezvăluind faptul că neurotransmițătorul are un rol important în reglarea orientării sexuale. Mai este însă cale lungă până la înțelegerea biochimiei din spatele sexualității umane, scrie publicația americană, și până la discuțiile etice care vor însoți investigarea și manipularea genelor care pot influența orientarea sexuală.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger