Oamenii de semafor defileaza la New York

0

oameni semafor

99 de oameni verzi de semafor formeaza o instalatie expusa in orasul american.

Fotograful de origine israeliana Maya Barkai a creat in inima New York-ului, la cativa pasi de unde tronau odinioara cele doua turnuri ale World Trade Center, “Walking Man 99“.

Artista este fascinata de simbolurile umane care dau viata semafoarelor, asa ca a adunat o serie de 99 de astfel de personaje. Colajul realizat formeaza un parapet care inconjoara zona.

“Maya si-a dat seama ca acest simbol nu e doar prezent in fiecare oras, ci si ca multe dintre ele sunt diferite”, declara curatorul Ayelet Danielle Aldouby pentru New York Times.

“In Dresda, avem o reprezentare a unei fete care trece strada, in timp ce in Frederica, un oras din Danemarca, exista un soldat pe post de om verde. Berlinul de Est e invadat de oameni cu palarie care anunta zebra”, continua aceasta.

Fotograful israelian mai are imagini care infatiseaza silueta lui Hans Christian Andersen, care este simbolul pentru traficul din Odense, Danemarca, sau pe cea a Sofiei, o fata cu coada care da viata semafoarelor din Utrecht, Olanda.

Foto: walking-men.com.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger