Oamenii deștiință au dezvoltat un indicator din plastic care îi avertizează pe consumatori când expiră produsele

1

 

Cercetătorii de la Universitatea din Strathclyde, Scoția, au dezvoltat un indicator din plastic „inteligent” care își schimbă culoarea pentru a-i avertiza pe consumatori atunci când produsele pe care le-au cumpărat au depășit termenul de valabilitate, atunci când acestea au fost prost congelate sau atunci când ambalajul lor este spart sau deteriorat.

Cercetătorii britanici speră ca noua lor invenție să reducă din cantitatea de deșeuri alimentare, în condițiile în care mai mult de opt milioane de tone de produse care ar fi putut fi consumate înainte de a expira sunt aruncate la gunoi în fiecare an numai în Marea Britanie, informează Fox News. Indicatorul dezvoltat de ei ar putea fi folosit pentru ambalarea în atmosferă modificată, care prelungește durata de viață pe raft a alimentelor.

Înainte, singurii indicatori ai prospețimii erau etichetele lipite pe ambalaj. Cel propus de cercetătorii britanici ar urma să fie parte integrantă a ambalajului și ar reduce din costurile de producție, susțin ei. Profesorul Andrew Mills, cel care a condus cercetarea, spune că, „în momentul de față, aruncăm mult prea multă mâncare, ceea ce produce pagube economice și ecologice. Sperăm că [invenția] noastră va diminua riscul consumului de alimente care nu mai sunt potrivite pentru consum și va ajuta la prevenirea risipei de mâncare”.

Foto: EPA

Citiți și:

O familie din Marea Britanie a strâns o singură pungă de deşeuri în tot anul trecut

Se strică sau nu produsele de tip fast food?

Miniştrii europeni s-au pus de acord privind etichetarea alimentelor

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Marks & Spencer a făcut un ambalaj pentru fructe mai trainice | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger