Oamenii care trăiesc înconjuraţi de natură sunt mai generoşi şi mai calmi

0

Cercetătorii au dovedit că cei care locuiesc în suburbii, înconjuraţi de natură, au vieţi mai sănătoase, aşa cum intuiam cu toţii, dar acest decor are şi alte avantaje asupra oameilor. Cei care trăiesc în natură sunt mai generoşi, sociabili, calmi şi încrezători, indiferent de gradul de sărăcie al zonei.

Un studiu realizat de profesorul Frances Kuo arată ce lipsa spaţiului verde din împrejurimile locuinţei are un efect negativ asupra sănătăţii. Pe de altă parte, accesul la natură oferă o funcţionalitate cognitivă mai bună, mai multă disciplină de sine şi un control al impulsurilor şi, în general, o sănătate psihică mai bună.

De asemenea, un mediu verde ajută la recuperarea de după operaţii, determină o activitate fizică mai intensă, îmbunătăţeşte sistumul imunitar şi îi ajută pe diabetici să ajungă la un nivel sănătos al glocozei din sânge.

Lipsa spaţiului verde duce la hiperactivitate, anxietate şi depresie. De asemenea, spaţiile cu puţină verdeaţă sunt asociate cu obezitate infantilă, o rată mai mare de boli cardiovasculare şi o mortalitate mai ridicată în rândul adulţilor şi bătrânilor.

Studiul are la bază date precum rapoarte ale poliţiei referitoare la criminalitate, teste ale presiunii arteriale, performanţa la teste neurocognitive şi măsurători ale sistemului imunitar.

Foto: Flickr / wrestlingentropy

Cititi si:

Agentul verde: Gabi Paun apara natura de propriul guvern

Paduri condamnate la moarte

Legea lui Morales: Natura are drepturi egale cu oamenii

Tags:



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger