Oameni de fier la Mamaia

7

Triatlonul este un sport mai putin practicat in Romania. Cu toate acestea, aproape 600 de oameni au tinut sa participe la Triathlon Challenge, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Mamaia, intr-o competitie in care s-au intrecut la inot, mers pe bicicleta si alergat. Una peste alta, a fost mult entuziasm si bucurie in aceasta proba sportiva complexa si deloc usoara.

Triatlonul este disciplina olimpica. La Mamaia s-au desfasurat doua probe: sprint (inot – 500m, bicicleta – 24 km si alergare – 5 km) si cea pe distanta clasica, olimpica (inot – 1500m, bicicleta – 40 km si alergare – 10 km).
La startul in proba de inot a fost mare aglomeratie…


La ciclism, desfasurat pe sosea, diferenta a fost facuta de calitatea bicicletei, dar si de pregatirea fizica a fiecaruia…In timp ce alergarea a parut cea mai grea. Picioarele grele, oboseala si caldura (putin atenuata de vant) si-au spus cuvantul.

La Triathlon Challenge au participat atat amatori, cat si putinii profesionisti din Romania, persoane aflate la a doua tinerete cat si copii. Competitia s-a incheiat cu un cros desfasurat pe distanta de 10 km.

Foto: Mugur Fratila si Tudor Butu.

Tags:7 comentarii

  1. pentru gugu….. este un sport de cand poate pentru tine, berea si micii sunt un sport…. in romania sunt 6-7 concursuri de acest tip pe an, in vest in schimb e foarte popular. totusi cam fortat articolul, nu toti suntem oameni de fier, au fost multi IRONMAN acolo, incredibil cei de la +40 majoritatea cu multe curse IRONMAN la activ. Eu pot spune ca sunt wannabe, in 3 ani sper sa ajung si eu la o cursa de acest fel ( pt. cei care nu stiu, 2.4-mile (3.86 km) swim, a 112-mile (180.25 km) bike and a marathon (26 miles 385 yards, 42.195 km) run – asta e un IRONMAN ).

  2. pt gaby: se pare ca nu ai citit articolul de pe wikipedia: “This article is about a type of three-sport athletic competition” deci este o competie sau “endurance event”, iar competitie nu este sinonim cu sport. Asta am vrut sa spun si in primul meu comentariu, doar ca am facut-o ironic la adresa autorului, nu la cei mentionati in articol (uite inca un link http://dexonline.ro/definitie/triatlon).

    pt adi: greseala mea, in romania, se zice ca si tas chiulul e “sport national”

    cat despre cei care au participat, la aceasta competitie sportiva, tot respectul, sunt constient de cata pregatire fizica si mentala este necesara pentru o astfel de provocare.

    • pt. gugu : da….ai putea incerca si tu, ca sa fim cat mai multi triatlonisti in romania, oricum sunt cativa sportivi foarte buni in romania, la acest sport, eu unul m-am apucat de 1an, deci nu e timpul pierdut.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger