O văduvă a lăsat o moştenire de patru milioane de dolari pentru copii fără adăpost

0

În testamentul ei final, australianca Lily Fardell a stipulat ca locuinţa sa, o vilă grandioasă (foto), să fie scoasă la licitaţie, cu tot cu obiectele din interior, iar suma obţinută să fie folosită în scopuri caritabile, pentru copiii fără adăpost.

Văduva nu a avut copii, dar gestul ei cu siguranţă va ajuta copii orfani sau fără adăpost să ducă o viaţă mai bună. Poreclită “Fair Lady of the Hill”, femeia a rămas în memoria comunităţii din care făcea parte, în New South Wales, Australia, drept o persoană plină de dragoste şi generozitate, care i-a ajutat mereu pe cei din jurul ei mai nevoiaşi. Lily a decedat anul acesta şi a lăsat, prin testament, dispoziţii clare conform cărora casa ei (o vilă veche şi impunătoare, numită “Pacific House”) să fie scoasă la licitaţie, cu tot cu obiectele din interior.

Suma obţinută va fi folosită exclusiv pentru scopuri caritabile, mai precis va ajunge la biserica St. Vincent de Paul, din Newcastle, care va ajuta copiii fără adăpost cu aceşti bani. Printre obiectele care au fost scoase, astfel, la licitaţie, s-au numărat statuete de bronz, lămpi preţioase, opere de artă, argintărie, obiecte din sticlă etc., inclusiv o copie din bronz, din 1752, a faimosului Liberty Bell. În total, suma obţinută pe casă şi obiecte s-a ridicat la patru milioane de dolari, bani care, fără îndoială, vor ajuta mulţi copii, pe o perioadă lungă de timp.

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger