O universitate japoneză instalează mese anti-socializiare în cantine

0

Una dintre cele mai prestigioase instituții nipone, Universitatea din Kyoto, a instalat locuri speciale pentru studenții care nu vor să vorbească cu alții sau să fie priviți în timp în ce mănâncă la cantină, informează Kotaku.com. Locurile cu pricina se numesc “bocchi seki”, “bocchi” însemnând “singur” în japoneză.

 

 

Universitatea din Kyoto a instalat mesele singuraticilor primăvara trecută, în campusul școlii de inginerie, în timp ce renova cantina studențească. La cererea studenților, instituția a făcut o comandă specială pentru 50 de mese cu panouri separatoare la mijloc, noile locuri devenind populare în rândul studenților. Aceștia sunt ocupați și nu au întotdeauna timp să socializeze cu prietenii. Totodată, vor să se bucure de intimitate atunci când mănâncă.

Deși tinerii puteau găsi tot timpul mese libere la care să mănânce liniștiți, nu le convenea această situație, pentru că, după cum spune un student de 22 ani, “dacă stai singur la o masă mare e ca și cum nu ai avea prieteni, iar asta e jenant”. Locurile singuraticilor îi scutesc pe studenți de această jenă și îi protejează totodată de posibile conversații cu colegii din față grație separatorului, însă nu și de persoanele care se așează lângă ei. Așa că universitatea japoneză trebuie să rezolve și acest aspect.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger