O universitate canadiană oferă cursuri de antreprenoriat în domeniul cannabisului

0

Studenții la Universitatea Politehnică Kwantlen se vor putea înscrie, din acest an, la un curs intitulat ”Introducere în managementul profesional al marijuanei folosite în scopuri medicale, în Canada.” Începând cu acest an, Curtea Supremă canadiană a decis că sunt legale toate formele de consum al marijuanei medicinale – până nu demult, legea prevedea că doar ”marijuana uscată” poate fi consumată în scopuri medicale, prin fumat. Iar despre orașul Vancouver, de pildă, se spune că ar avea mai multe magazine unde se comercializează marijuana decât cele 109 de cafenele Starbucks.

În acest context și ținând cont de faptul că primăria din Vancouver, cel mai mare oraș din British Columbia, a luat recent o serie de măsuri pentru reglementarea magazinelor de cannabis și pentru extinderea acestei piețe, universitatea canadiană intenționează să ofere pregătire profesională pentru acest sector economic.

Cursul de antreprenoriat al cannabisului medicinal va dura 14 săptămâni și va urmări să-i educe pe tineri pentru dezvoltarea unei afaceri prospere în domeniu, urmând cadrul legislativ actual. Până în prezent, în Canada nu există decât 25 de crescătorii autorizate de cannabis.

În SUA, unde din ce în ce mai multe state au decis legalizarea posesiei și a consumului de marijuana, universitățile au început, de asemenea, să creeze cursuri speciale, adaptate noilor realități. La Universitatea din Denver, de pildă, Facultatea de Drept a deschis un curs despre reprezentarea legală a unui client care are legătură cu marijuana, iar la Facultatea de Drept a Universității Vanderbilt se predă ”Legea și Politicile marijuanei.” Chiar și la Harvard, studenții la Drept pot alege să studieze ”Planificare fiscală pentru comercianți de marijuana.” Aceste programe educaționale se dovedesc, de altfel, utile, în condițiile în care schimbările legislative în ceea ce privește consumul, posesia și comercializarea marijuanei pot ridica probleme avocaților și judecătorilor.

Sursa: Time

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger