O tunisiancă a fost trimisă la psihiatrie și amenințată cu pietre pentru că s-a afișat topless pe Facebook

3

Amina, o tânără de 19 ani care voia să facă parte din gruparea feministă radicală Femen (născută în Ucraina), a fost dusă de părinți la un spital de psihiatrie din capitala Tunis după ce a postat pe o pagină de Facebook pe care o crease în numele grupării fotografii în care avea sânii goi. Unii au cerut ca fata să fie lapidată.

Una dintre pozele postate de Amina o înfățișa topless, fumând o țigară și având inscripționat pe piept, în arabă, mesajul: Corpul meu îmi aparține, nu e podoaba altcuiva, scrie The Atlantic. Într-o altă fotografie, fata își ridica degetul mijlociu în fața aparatului foto, având scris pe tors: Mă fut în moralitatea voastră. În cele din urmă, pagina de Fb pe care o crease pentru gruparea Femen ca filială tunisiană a fost kackuită și împânzită cu citate din Coran.

Președintele Comisiei pentru Promovarea Virtuții și Combaterea Viciilor din Tunisia, predicatorul Almi Adel, a cerut ca fata să fie lovită cu pietre până la moarte pentru postarea fotografiilor. El spune că acțiunea ei ar putea fi contagioasă pentru alte femei și ar putea cauza “epidemii și dezastre”. Legea seculară din Tunisia ar putea fixa o sentință cu închisoarea de până la doi ani pentru Amina. Citiți restul articolului pe The Atlantic.

Foto: femen.org


3 comentarii

  1. Cele care au incurajat-o sa faca gestul asta sunt iresponsabile! Pozele cu bustul gol pe facebook nu schimba nimic, iar sa stai intr-o tara in care nu iti risti viata facand asa ceva si sa pui pe altii sa faca de la distanta e o lasitate

  2. Pingback: Pe 4 Aprilie, activistele de la Femen declară ”Ziua Jihadului Topless” | TOTB.ro - Think Outside the Box

  3. Pingback: Sânii femeilor, fructul interzis în epoca Facebook | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger