O treime dintre cupluri au pornit de la o agresiune sexuală

2

O anchetă făcută la întîmplare pe un grup de studenţi a arătat că 30% dintre femei şi 12% dintre bărbaţi au fost la un moment dat în viaţă victimele unei agresiuni sexuale. Surprizele însă abia încep. Se pare că victimele au tendinţa să se lase prinse în capcana vinovăţiei care perpetuează agresiunea.

Dintre victimele agresiunilor, 23% au mărturisit că au continuat să întreţină relaţii sexuale cu agresorii în cel puţin o ocazie după ce au fost atacate. Femeile victime care au reuşit să blocheze agresiunea au raportat mai puţine astfel de recidive decît cele care nu au putut să-i respingă pe agresori, iar la cele masculine nu s-a înregistrat nici o diferenţă semnificativă între categorii. Din punct de vedere evoluţionist, aceste rezultate sugerează că unii bărbaţi folosesc tactici agresive pentru a-şi asigura mai multe contacte sexuale cu acelaşi partener, ceea ce le creşte succesul reproductiv.

Cea mai şocantă dezvăluire a studiului e aceea că bărbaţii care comit agresiuni sexuale au de obicei partenere mai stabile decît bărbaţii cu experienţă sexuală care nu au comis niciodată o agresiune de acest tip. De unde s-ar putea trage concluzia că o parte importantă dintre cuplurile stabile au la origine o agresiune sexuală.


2 comentarii

  1. wow… poftim??!
    lipsesc notiuni de logica simpla din articolul acesta. Nu stiu daca e tradus sau original dar in mod evident nu rezulta de nicaieri ca “o parte importantă dintre cuplurile stabile au la origine o agresiune sexuală”.

    in primul rand “23% au mărturisit că au continuat să întreţină relaţii sexuale cu agresorii în cel puţin o ocazie după ce au fost atacate.”: nu inseamna ca s-au nascut relatii stabile si nu reiese de nicaieri ca o mare parte din acele victime nu erau poate deja casatorite cu agresorul.

    in al doilea, din “bărbaţii care comit agresiuni sexuale au de obicei partenere mai stabile” nu rezulta ca au relatii stabile cu victimele, poate seara, dupa ce au violat o femeie se intorc la nevasta si sunt oameni foarte de treaba.

    este logica de baza, nu poti sa tragi concluzii asa cum iti place tie decat daca dai cifre, nu “de obicei”, “unii”, “o parte importanta”.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger