O treime din populația lumii este obeză

0

Aproape 30% din populația lumii este obeză sau supraponderală, arată un nou studiu care estimează că obezitatea afectează 2,1 miliarde de oameni.

 

9052142413_d137ea2ae2_z

Numărul persoanelor obeze a crescut în toate țările, dar obezitatea nu este o problemă răspândită uniform în lume, arată studiul realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation. În lumea dezvoltată, se înregistrează o incidență mai ridicată a obezității în rândul bărbaților adulți decât în rândul femeilor adulte. În țările în curs de dezvoltare, situația este inversă.

Incidența obezității în rândul copiilor și adolescenților a crescut în toată lumea cu aproape 50% din 1980 până în prezent și nicio țară din lume nu a reușit să reducă rata obezității în ultimii 33 de ani.

Obezitatea în rândul copiilor este, în special, ridicată în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, mai ales în rândul fetelor.

Rata obezității a înregistrat o ușoară scădere în țările bogate, dar în țările în curs de dezvoltare, unde trăiesc două treimi din persoanele obeze din toată lumea, se estimează că cifrele vor continua să crească.

Sursa: Time

Citiți și:

“Mâncarea ar trebui reglementată asemenea tutunului”

Ce se întâmplă dacă renunți timp de un an la zahăr

Cât de bine se mănâncă în România comparativ cu restul țărilor din lume?

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger