O tradiție de importat: Cumpără în avans o cafea pentru o persoană nevoiașă

1

După câteva săptămâni pline de tensiune din cauza sărăciei în creștere din Bulgaria, o veche tradiție italiană prin care oamenii inimoși le cumpără băuturi calde persoanelor nevoiașe a început să prindă teren în statul vecin cu România. Peste 150 de cafenele din Bulgaria s-au alăturat unei inițiative caritabile modelată după tradiția caffe sospeso (cafea în suspensie), scrie The Raw Story.

Tradiția cu pricina s-a născut în cafenelele din orașul Napoli, aflat în sudul Italiei, iar potrivit ei, oamenii cumpără în avans câteva cafele fără să le bea. Un client nevoiaș trece pe la cafenea și întreabă dacă au “cafea în suspensie”, pe care o primesc fără să plătească pentru ea. În condițiile în care Bulgaria este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, fiind măcinată de neliniște socială și de cazurile unor oameni disperați care și-au dat foc, o țară în care protestele de stradă au dus la demisionarea guvernanților de dreapta la 20 februarie, cafenelele locale s-au gândit să adopte tradiția italiană și s-o promoveze pe rețele sociale.

Unele dintre ele folesc borcane cu bilețele sau dopuri de sticlă pentru a număra cafelele plătite în avans de clienții cu dare de mână. Pe lângă cafenele, o serie de fast-food-uri și de magazine alimentare s-au alăturat la rândul lor inițiativei, propunându-le clienților să le cumpere săracilor o franzelă sau o gustărică. Ideea n-ar prinde rău nici în România, unde, până acum, știm că se poate cumpăra o ”cafea suspendată” la cafeneaua Bistro de l’Arte din Brașov.


Un comentariu

  1. Pingback: Vásárolj kávét egy rászorulónak! » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger