O ţestoasă acoperită cu graffiti a fost salvată în SUA

0

Îngrijitorii de la Wildlife Center of Virginia, SUA, s-au întâlnit cu un caz neobişnuit săptămâna aceasta: au salvat o ţestoasă a cărei carapace fusese vandalizată, acoperită cu un fel de graffiti făcut cu ojă de unghii şi pudră sclipitoare. “Artistul” inconştient nu a ştiut sau nu s-a gândit că, prin ceea ce face, va transforma ţestoasa într-o ţintă uşoară pentru prădători. Ca să nu mai vorbim de faptul că orice carapace de ţestoasă are, oricum, desenul ei minunat.

 

 

„Ţestoasele acestea mici, tip cutie, au un camuflaj natural perfect care le permite să se identifice cu mediul înconjurător şi, astfel, să nu atragă atenţia prădătorilor. În schimb, o carapace colorată ţipă, pur şi simplu, sunt aici, haideţi să mă luaţi!”, explică Amanda Nicholson, din cadrul centrului pentru viaţă sălbatică din Virginia. Îngrijitorii de aici nu ştiu dacă ţestoasa a fost animalul de companie al cuiva care l-a abandonat sau dacă, pur şi simplu, cineva a găsit-o în sălbăticie şi a decis să îi facă desenul ţipător pe carapace, dar în desen există mai multe cuvinte şi iniţiale care ar putea să fie ale făptaşilor. Numele „Sheldon”, înscris pe carapacea ţestoasei, a fost considerat ca fiind al ei, astfel că aşa i se spune.

Până acum, carapacea ţestoasei a trecut prin mai multe procese de curăţare pentru îndepărtarea culorii, dar, deşi este curată, în cele din urmă, îngrijitorii de la centru nu ştiu ce vor face cu ea – îi vor da drumul înapoi în sălbăticie sau o vor păstra până când cineva va veni să o revendice, dacă a fost animal de companie. Specia din care face parte Sheldon, originară din estul SUA, este pe lista speciilor ameninţate: în fiecare an, mii de astfel de reptile sunt smulse din habitatul lor natural pentru a fi vândute şi ţinute în captivitate.

 

 

Sursa şi foto: The News Leader


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger