O tânără paralizată aproape total scrie un roman numai cu piciorul stâng

0

Să tastezi cu o singură mână poate fi destul de dificil pentru cei mai mulţi dintre noi, aşa că imaginaţi-vă cum este să tastezi cu un singur picior, pentru că numai aşa poţi să o faci. Pentru Hu Huiyuan, de 21 de ani, din provincia Anhui (China), este singura cale prin care îşi poate împlini visul: de a scrie un roman de ficţiune.

 

 

Piciorul stâng este singurul membru funcţional al lui Hu. Fata s-a născut prematur şi a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală pe când avea numai zece luni de viaţă. A rămas paralizată pe viaţă, singurele părţi ale corpului pe care şi le poate mişca fiind capul şi piciorul stâng. Pe măsură ce a crescut, a învăţat, însă, să facă tot felul de activităţi zilnice doar cu ajutorul piciorului pe care şi-l poate mişca. Nu a putut primi o educaţie formală, instituţională, dar a învăţat de la mama ei să scrie şi să citească. “Nu sunt un geniu, dar sunt atentă la tot ce e în jurul meu. Când eram copil, învăţam adesea cuvinte de la televizor cu ajutorul subtitrării”, mărturiseşte tânăra.

 

 

În timp, abilităţile lingvistice ale lui Hu au devenit tot mai bune, astfel că fata s-a gândit să scrie o poveste despre căutarea dragostei şi împlinirea visurilor. În prezent lucrează la acest roman, scriind zilnic la calculator cu piciorul stâng. Întâi, vizualizează tasta pe care trebuie să apese, apoi mută piciorul înspre ea şi apasă cu toată puterea. Corpul ei este legat de scaunul cu rotile când lucrează, ca să îi confere stabilitate. În ciuda acestor condiţii care pentru cei mai mulţi dintre noi ar părea imposibile, Hu poate tasta până la 20 – 30 de cuvinte pe minut. Deja a scris şase capitole din romanul ei – adică 60.000 de cuvinte – şi mai are două capitole până la a scrie “Sfârşit”.

 

Surse şi foto: Shanghaiist, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Fluturii pleacă mai repede dintre noi

Raluca, Mihai şi Bogdan. Singurii reporteri cu sindrom Down din Europa, la TVR Cluj


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger