O supraviețuitoare a Holocaustului, arestată la un protest față de abuzurile poliției

0

Hedy Epstein, o supraviețuitoare a Holocaustului în vârstă de 90 de ani, a fost arestată luni în St. Louis, Missouri, SUA pentru că participa la protestele declanșate după moartea unui tânăr de culoare, împușcat de un ofițer de poliție.

 

hedy_epstein_img

 

Ea a fost reținută de forțele de ordine pentru că a ignorat ordinul de a părăsi un protest față de decizia guvernatorului de a chema Garda Națională în Ferguson, localitatea în care a fost ucis tânărul și unde conflictele dintre localnici și poliție au escaladat. Alte opt persoane au fost arestate.

“Fac asta de când eram adolescentă. Nu credeam că o să fie nevoie să o fac și la 90 de ani”, a spus protestatara. “Trebuie să ne facem auziți acum pentru ca cei de azi să nu fie nevoiți să o facă atunci când vor avea și ei 90 de ani”.

Tensiunile au escaladat în Ferguson după ce guvernatorul Jay Nixon a anunțat că va trimite Garda Națională pentru a a calma situația. Darren Wilson, în vârstă de 28 de ani, este ofițerul de poliție care l-a împușcat pe Michael Brown de șase ori în timp ce mergea printr-un cartier rezidențial din Ferguson. Cazul a redeschis conflictul rasial dintre comunitatea predominant de culoare și polițiștii în marea lor majoritate albi. Protestele din Ferguson au intrat în cea de-a doua săptămână.

Sursa: The Nation


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger