O studentă a strâns 27.000 de euro pentru un om al străzii care s-a oferit s-o ajute să ajungă acasă

2

O studentă la arte din Preston a strâns aproape 27 000 de euro pentru un bărbat fără adăpost care i-a oferit ultimii săi patru euro pentru a ajunge cu taxiul acasă, scrie The Guardian. Dominique Harrison-Bentzen, care studiază la Universitatea Centrală din Lancashire, spune că își pierduse cardul de credit înainte să dea peste Robbie, omul străzii care s-a oferit s-o ajute financiar. Fata spune că a refuzat banii, dar că a fost atât de impresionată de gestul bărbatului, că a început o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta să-și cumpere un apartament.

 

 

Dominique a creat o pagină de donații și i-a îndemnat pe oameni să contribuie cu câte 4 euro. Acțiunea ei a implicat și petrecerea unei nopți pe stradă, alături de susținători care auziseră povestea ei pe rețelele sociale. “Mi-am dat seama brusc că nu mai aveam bani, după care un bărbat fără adăpost s-a apropiat de mine cu ultimii săi bani, 3 lire (4 euro)”, spune studenta. “A insistat să-i iau ca să plătesc taxiul, să se asigure că ajung cu bine acasă. M-a impresionat un asemenea gest venit din partea unui om care se confruntă în fiecare zi cu ignoranța, așa că am pornit într-o misiune de a-l găsi. Cu cât vorbeam mai mult despre el, cu atât descopeream alte multe gesturi de bunătate ale sale, cum ar fi că returnase portofele neatinse unor trecători sau că le oferise fularul său altora, să se încălzească”.

“[Am aflat că] stă pe străzi de 7 luni și că nu a fost vina lui că a ajuns așa, iar acum trebuie să se repună pe picioare, dar nu își poate găsi de muncă pentru că nu are adresă. Așa că am decis să-i schimb viața lui Robbie și să-l ajut, așa cum i-a ajutat și el pe mulți alții”. Campania studentei, care acum două zile adunase aproape 27.000 de euro pentru apartamentul lui Robbie, a beneficiat de atenție globală, devenind virală pe rețelele sociale.

Mai multe, pe The Guardian.

 

Puteți accesa și:

O persoană fără adăpost și-a riscat viața pentru un necunoscut

Un cerșetor de 99 de ani își donează toți banii orfelinatelor și bisericilor

Oamenii fără adăpost din Marsilia, obligați să poarte un semn distinctiv pe haine

VIDEO Povestea emoționantă a unei tinere care se împrietenește cu un om al străzii

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger