O specie de viespe a primit numele personajului Beatrix Kiddo din filmul "Kill Bill"

0

O nouă specie de viespe parazitară, descoperită recent în Tailanda, a primit numele personajului Beatrix Kiddo, interpretat de actriţa Uma Thurman în filmul “Kill Bill” al regizorului Quentin Tarantino.

 

Viespea a primit numele asasinei din film pentru că are un stil de viaţă „mortal” (pentru cei din jur) şi un „veşmânt” asemănător costumului purtat de eroina din „Kill Bill” – galben cu negru. Probabil că nu îşi poate croi drum afară dintr-un sicriu îngropat, dar are un comportament viclean, de asasin, spun oamenii de ştiinţă care au studiat-o; acest comportament este menit să îi asigure perpetuarea speciei, chiar cu preţul vieţilor altor insecte sau animale. Acesta este şi motivul pentru care, fiind catalogată drept „mortală” pentru cei din jurul ei, viespea a fost botezată după eroina filmului „Kill Bill”.

Numele ei oficial este Cystomastacoides kiddo şi aparţine familiei Braconidae, o familie de viespi parazit. Ele îşi lasă ouăle într-o gazdă şi, pe măsură ce larvele se dezvoltă, devorează gazda din interior. Larvele nu ucid întotdeauna gazda, deşi îi mănâncă aproape orice are în interior, lăsând-o imobilă, dar nu moartă. Oamenii de ştiinţă spun că, în lume, există 177 de specii de viespi parazitare – în Ecuador, Guatemala, Honduras sau Nicaragua. Alte două sub-specii Cystomastacoides au mai fost identificate, şi acestea la fel de parşive ca şi comportament.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger