O rețea socială pentru introvertiți

3

Când faci o aplicație pentru oameni timizi, e logic să sari peste marketing. De asta, James Sun, cofondatorul Anomo, este discret în ce privește aplicația lui. Anomo a fost lansată în februarie pentru iPhone și Andoid ca o aplicație pentru matrimoniale, dar Sun a descoperit un public nou și a transformat-o într-o rețea socială pentru introvertiți, oricât de ciudat ar suna. Spre deosebire de competitori precum Whisper, Anomo nu e complet anonimă, dar utilizatorii timizi se pot ascunde în spatele unei măști.

 

Mask-Face

Deși baza de utilizatori este mică – 40.000 de download-uri, 4.500 de utilizatori activi în fiecare zi – crește cu 500% în fiecare lună. Sun spune că utilizatorii deschid aplicația de 18 ori pe zi, în medie. Prin comparație, Facebook-ul este deschis de un utilizator de 14 ori pe zi. Majoritatea utilizatorilor de Anoma sunt adolescenții pe care Mark Zuckerberg încearcă să-i aducă înapoi pe Facebook.

Ideea din spatele Anomo este destul de simpă: îți alegi un avatar și menționezi sexul și categoria de vârstă – 95% dintre utilizatorii activi au între 15 și 20 de ani. Inovația nu e că ești anonim pe Anomo, ci că porți o mască, spune Sun, care este White Panda pe Anomo. Apoi ești plasat într-un grup mixt cu alți patru  utilizatori și treci printr-un sondaj simplu în care răspunsurile tuturor sunt arătate în același timp.

Cofondatorii au renunțat la ideea de aplicație matrimonială pentru cei foarte timizi, pentru că și-au dat seama că sunt foarte anxioși din punct de vedere social. Apoi au transformat-o într-un loc al celor care fug de pe Facebook. Psihologii au analizat cele peste 2 milioane de întrebări la care au răspuns utilizatorii până acum și au descoperit că 85% dintre aceștia din urmă sunt introvertiți.

Sun spune despre introvertiții de pe Internet că sunt cei care mai degrabă ar posta poze cu tatuaje și lucrări de artă decât selfie-uri. Potrivit sondajului, cei mai mulți utilizatori vin pe Anomo pentru a-și păstra anonimitatea și a întâlni oameni cool în același timp.

Sursa: mashable.com

 

Citiți și:

Facebook a recunoscut Kosov ca regiune distinctă

România a cerut de la Facebook date despre 36 de conturi


3 comentarii

  1. cred că e nevoie de o revizuire a acestui text. chiar de constituie o traducere (nu prea am îndoieli), tot e nevoie de un minim respect faţă de text, limbă şi cititor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger