O reputație proastă te poate ajuta mai mult decât una bună

0

O reputație proastă nu e de dorit, dar te face mai vizibil. Un nou studiu arată că oamenii au tendința să dea mai multă atenție fețelor care au fost asociate cu bârfa negativă decât celor cu asocieri neutre sau pozitive.

Studiul arată încă o dată că percepțiile noastre nu sunt obiective, ci sunt formate de procese inconștiente ale creierului care determină ce alegem să vedem și ce să ignorăm. În plus, studiul sugerează că oamenii au evoluat în sensul alegerii celor cu reputație proastă, oameni care subminează viața socială prin dezamăgiri, furt sau înșelăciuni.

În cadrul unui experiment, 61 de persoane au văzut imagini cu chipuri de oameni. Unele au fost asociate cu reputații proaste, precum faptul că persoana din imagine a aruncat cu un scaun într-un coleg de clasă. Altele au fost asociate cu informații neutre, precum că este un om care a trecut pe stradă sau pozitive, precum că este un om care a ajutat o bătrână să care cumpărăturile.

Apoi, cercetătorii au folosit o tehnică prin care au arătat fiecărui ochi al voluntarilor câte o imagine, cele două imagini concurând, astfel, pentru atenție. Aceștia au observat că fețele asociate cu o reputație proastă au câstigat atenția.

Creierul prioritizează informațiile negative în detrimentul celor pozitive, au concluzionat cercetătorii.

Foto: Flickr / d3l

Sursa: Time

Citiți și:

Publicitatea ne deformează memoria

Încrucișarea mâinilor duce la alinarea durerii

Tot mai aproape de un aparat de citit gândurile

Tags:



Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger