O reclamă IKEA supără comunitatea transsexuală

0

“Reclama este lipsită de respect”, spun membrii comunităţii transsexuale din Thailanda. Aceasta prezintă un bărbat care, alături de prietena lui, merge să cumpere mobilier; la vederea unor perne în magazin, tânăra se entuziasmează şi începe să vorbească cu voce groasă, masculină, lucru care îl face pe bărbatul care o ţinea de mână să fugă “îngrozit” cu prima ocazie.

 

 

Reclama IKEA (video, mai jos) a pus pe jar comunitatea transsexuală din Thailanda, bine reprezentată în această ţară, care a numit materialul publicitar „negativ şi plin de stereotipuri”, dar şi „o violare grosolană a drepturilor omului”, într-o scrisoare adresată retailerului suedez de mobilier şi accesorii. Reclama a fost promovată sub titlul „Forget to Keep Hidden” în Bangkok, dar apare şi pe YouTube. Asociaţia Thai Transgender Alliance a cerut explicaţii din partea IKEA pentru materialul publicitar promovat.

Transsexualii („Ladyboys”) sunt o comunitate puternică în Thailanda, acceptată şi integrată, cu reprezentare masivă în lumea modei, a artelor, în showbiz şi, în general, în domenii legate de frumuseţe, cosmetică, îngrijire corporală. Cu toate acestea, ei nu sunt recunoscuţi oficial ca şi femei. Însă prezenţa lor în societatea thailandeză este ceva comun, obişnuit. Deocamdată, oficialii IKEA au anunţat că au discutat cu reprezentanţii comunităţii transsexuale şi că pregătesc „o scrisoare de răspuns” în legătură cu reclama care a stârnit aceste reacţii. Reclama nu a fost încă retrasă.

 

 

Sursa: Reuters

Foto: captură YouTube

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger