O prietenie de 11 ani între un leu şi omul care l-a adoptat

3

Frikkie Von Solms (69 de ani), un îngrijitor de feline mari, din sudul Africii, are, de 11 ani încoace, un prieten mai puţin obişnuit: pe leul african Zion. Acesta a fost născut în captivitate, dar a fost separat de mama lui de teamă că leul-tată l-ar putea ucide. Puiul a fost adoptat de Von Solms şi a devenit prietenul său.

 

 

Deşi îngrijitorul a mai crescut şi alte animale sălbatice, spune că legătura lui cu Zion este cu totul specială. Când merg la plimbare împreună, spre exemplu, bărbatul se descalţă, pentru că zgomotul papucilor îl deranjează pe Zion. “A fost o experienţă unică să evoluez alături de el, să îl văd cum creşte şi să trec alături de el prin toate etapele dezvoltării lui ca leu. Oamenii nu ştiu că leii au personalităţi diferite, că au simţul umorului şi chiar râd. Zion este un uriaş blând. Nu a atacat niciodată vreun om şi am totală încredere în el”, a declarat Von Solms pentru publicaţia The Daily Mail.

De 11 ani, cei doi sunt cei mai buni prieteni. Sunt atât de apropiaţi, încât împart aceeaşi rulotă şi acelaşi pat. Îngrijitorul spune că a mai crescut 19 lei, tigri şi gheparzi, dar că Zion este special şi că a învăţat foarte multe de la el. La plimbare, uneori, Von Solms îl ţine pe leu de coadă şi leul nu pare să aibă o problemă cu asta. Vedeţi în imaginile şi în materialul video de mai jos cum arată această prietenie neobişnuită:

 

stire 21 ian leu 3

stire 21 ian leu 4

stire 21 ian leu 5

stire 21 ian leu 6

stire 21 ian leu 7

stire 21 ian leu 8

 

Sursa şi foto: Bored Panda

 

Puteţi citi şi:

VIDEO Îmblânzitorul de lei

FOTO O prietenie ce pare imposibilă: leul, tigrul şi ursul


3 comentarii

  1. Superb! Minunat om si uite ca mai exista si oameni cu suflet mare.Si animale speciale,cine comenteaza aiurea si nu crede,sa-si ia macar un catel sau pisica.Eu am si stiu ce inseamna.

  2. Totul e ca leul sa nu vrea sa se joace mai dur cu stapanul lui… Daca vede si miroase sange – fie si o picatura – instinctul de fiara salbatica isi va spune cuvantul… Dupa aia sunt convins ca va regreta dar asta nu va ajuta cu nimic… Asa au murit toti dresorii celebrii care aveau aastfel de “prietenii” si sentimentalisme…
    Eu am doar o pisica, si ma zgarie de vad stele verzi daca se enerveaza cand ma joc cu ea :)))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger