O prezentatoare de la Russia Today și-a dat demisia în direct în semn de protest

0

Prezentatoarea de știri a postului Russia Today, Liz Wahl, a demisionat în direct în semn de protest față de invazia lui Putin în Crimeea, spunând că postul tv cenzurează evenimentele.

 

rt

 

Jurnalista din Washington care lucra pentru postul deținut de statul rus a spus, în direct, că nu mai dorește să continue să lucreze pentru o instituție media care cenzurează acțiunile Kremlinului în Ucraina. “Acesta este motivul pentru care, personal, nu pot face parte din rețeaua finanțată de guvernul rus care cenzurează acțiunile lui Putin”, a spus Liz Wahl. “Sunt mândră să fiu americancă și cred în a spune adevărul, de aceea, după acest buletin de știri, voi demisiona”, a adăugat ea.

Russia Today a acoperit criza din Ucraina prin materiale care aduc mai mult cu comunicatele de presă sovietice decât cu materiale jurnalistice bazate pe fapte. Postul tv a enunțat de mai multe ori punctul de vedere al Kremlinului care susține că forțele de apărare din Crimeea sunt responsabile pentru preluarea controlului în mai multe puncte cheie, și nu trupele rusești.

Anterior, o altă prezentatoare a Russia Today, Abby Martin, a spus pe post: “Nu pot să spun cât de împotrivă sunt față de o intervenție a unui stat în treburile unei națiuni suverane. Ce a făcut Rusia este greșit”.

Russia Today a transmis un comunicat de presă referitor la demisia lui Liz Wahl spunând: “Când un jurnalist nu este de acord cu poziția editorială a organizației din care face parte, este normal să se adreseze editorului și dacă problemele nu pot fi rezolvate să își dea demisia ca un profesionist. Dar când cineva face un spectacol public dintr-o decizie personală nu e decât o manevră de auto-promovare”.

Sursa: TIME

 

Citiți și:

Rusia retrage trupele pornite spre granița cu Ucraina. “A fost doar un exercițiu militar”. Însă nu pleacă din Crimeea

Rusia blochează site-uri legate de protestele din Ucraina


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger