O persoană fără adăpost și-a riscat viața pentru un necunoscut

2

Sora jurnalistei care a scris această știre pentru Huffington Post merge cu mașina pe același traseu în fiecare zi și trece de fiecare dată pe lângă un om al străzii care cerșește sau întreabă de joburi la colțul unui bulverad din Colorado. Într-o fi, femeia era oprită în dreptul bărbatului fără adăpost, când acesta și-a aruncat pancarta din mâini și a început să alerge pe Colorado Boulevard, o stradă mare cu patru benzi pe fiecare parte. Atunci a văzut o mașină care traversa în diagonală trei benzi de trafic, înspre linia mediană a bulevardului, și pe lângă care a început să alerge omul străzii.

Bărbatul de vreo 35 de ani a încercat să împingă mașina în direcția corectă și a bătut fără succes în geam. A traversat mica linie mediană înspre cele patru benzi care urmau de cealaltă parte a ei, gesticulând insistent către celelalte mașini să oprească. Din fericire, toate cele circa 20 de autovehicule care veneau spre el au oprit la timp. Autoturismul scăpat de sub control a traversat cele patru benzi, pe care, cu doar câteva secunde înainte, mașinile circulau cu o viteză de aproape 60 de kilometri la oră. Omul străzii a sărit în fața mașinii, încercând s-o încetinească; i-au sărit în ajutor sora jurnalistei americane și alți participanți la trafici, oprind autoturismul înainte să izbească de o clădire de birouri.

Femeia care conducea mașina scăpată de sub control avusese un atac de apoplexie și-și pierduse cunoștința. “Uite un om care este ignorat, probabil, în fiecare zi de oameni care evită contactul vizual cu el pentru a nu se simți prost că nu-i dau bani”, a spus sora jurnalistei. “Cu toate astea, nu a ezitat să-i salveze pe această doamnă și pe cel puțin alți 20 de oameni care s-ar fi ciocnit de ea. Nu se aștepta ca ea să-i de ceva, iar a doua zi era înapoi la colțul său, ținându-și ridicată pancarta ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Am coborât geamul să-l laud și tot ce a avut de spus a fost că a crezut că putea fi de ajutor.”

 

Puteți citi și:

Un cerșetor de 99 de ani își donează toți banii orfelinatelor și bisericilor

O familie care a ales să stea pe străzi decât să-și abandoneze pitbull-ul a primit casă nouă

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger