O parte dintr-un pod parizian s-a prăbuşit sub greutatea lacătelor îndrăgostiţilor

0

Multe din celebrele poduri ale capitalelor europene poartă mărcile iubirii pe care cuplurile şi-o declară prinzând lacăte de diferite balustrade sau stâlpi de susţinere. Săptămâna aceasta însă, greutatea acestor lacăte, multe dintre ele purtând inscripţii cu numele îndrăgostiţilor, a dus la prăbuşirea unui sector din Pont des Arts din Paris, care este acoperit, pe întreaga lungime de 150 de metri, de asemenea declaraţii simbolice de dragoste.

 

love-locks-2

 

Potrivit Huffington Post, acest fenomen care a luat amploare în capitala franceză începând cu jumătatea anilor 2000, a devenit o bătaie de cap pentru autorităţi, date fiind problemele de securitate asociate acestor mărturii cu greutate. În luna martie chiar, doi americani stabiliţi la Paris au strâns mii de semnături pentru înlăturarea lacătelor, considerate o ameninţare şi un factor de urâţire a podului de peste Sena. Săptămâna aceasta, o bucată de 2,4 metri lungime din gardul de protecţie a podului din Paris, s-a prăbuşit sub greutatea lacătelor, iar

The New York Times arată că acest obicei şi-ar avea rădăcinile în Serbia zilelor noastre, când, acum vreo sută de ani, în timpul Primului Război Mondial, o tânără învăţătoare şi-a petrecut iubitul pe drumul spre frontul de bătălie. În cele din urmă, soldatul s-ar fi căsătorit cu o femeie din Grecia şi nu s-a mai întors la iubita din oraşul Vrnjacka Banja. Deziluzionată, femeia a murit, iar tinerele din oraşul ei au început să pună lacăte pe unul din podurile oraşului, pentru a se păzi de asemenea tragice deznodăminte.

Moda iubirilor declarate prin lacăte a fost revitalizată în urmă cu câţiva ani, acaparând oraşe din Rusia, Germania şi, mai ales, Italia. De puţină vreme, lacătele au început să apară şi în oraşele americane, Brooklyn Bridge fiind una dintre principalele ţinte. Administraţia newyorcheză susţine că doar în ultimele zece luni a demontat 5.600 de lacăte de pe podul Brooklyn.

Sursa: Smithsonian Magazine


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger