O oră de televizor pe zi înseamnă cu 22 de minute de viață mai puțin

0

O oră de televizor după vârsta de 25 de ani îți scurtează viața cu până la 22 de minute, arată cercetătorii australieni. Aceștia au studiat 11.000 de adulți australieni care aveau cel puțin 25 de ani în 2000.

Estimări din 2008 arată că australienii de peste 25 de ani au vizionat 9,8 miliarde de ore de televizor, ceea ce echivalează cu pierderea a 286.000 de ani de viață.

O extrapolare a acestor numere arată că o oră de televizor înseamnă pierderea a 22 de minute din viață. Două țigări au același efect.

Problema nu este televizorul în sine, ci lipsa de activitate fizică a telespectatorului pe o perioadă lungă de timp. Stilul de viață sedentar este asociat cu boli cardiovasculare, diabet, obezitate și alte probleme de sănătate.

Televizorul este la fel de periculos pentru sănătate ca obezitatea și fumatul. “Dacă rata fumatului este în scădere, nu același lucru se poate spune și despre uitatul la televizor”, spune Lennert Veerman, unul dintre cercetători.

Un studiu anterior realizat în Australia arată că există un risc cu 8% mai mare de a muri timpuriu asociat cu uitatul la televizor o oră pe zi.

Foto: Flickr / Chipmonkey

Sursa: MSNBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger