O nouă tendință pe Facebook: Profilul comun de cuplu

0

În listele noastre de prieteni, mulți aleg să-și posteze statutul relațiilor în care sunt implicați, fie că e vorba de căsătorie sau relații deschise. Însă o nouă entitate își face loc printre sutele de milioane de conturi: profilul comun al cuplurilor, care aleg să devină, cel puțin virtual, una și aceeași persona.

Painful Love Couple Tshirt

Aceste profile sunt, potrivit unei analize publicate de Scientific American, revenirea la ideea de cuplu ca unitate administrativă care marchează acest lucru prin folosirea unei singure adrese de email sau a unui cont bancar comun. Astfel, profilul unic devine o scurtătură pentru a comunica mai ușor cu familia și prietenii și de a fi mai ușor contactați de aceștia, însă este totodată și un soi de asigurare că partenerul sau partenera nu întreține relații virtuale cu foștii sau fostele ori că flirtează cu vecinii de rețea. În același timp, profilul comun este o metodă prin care membrii cuplului își creează un spațiu ”intim” (cât de intim poate fi pe Facebook), unde tot conținutul este produs și consumat împreună.

Cel mai la îndemână argument care să susțină eficacitatea acestor profile vizează, desigur, tocmai această deschidere, care acționează în virtutea premisei de bază cum că nu ar trebui să existe secrete în cuplu. Dacă stăm să ne gândim mai bine însă, ne dăm seama că Facebook este un mediu unde ne manifestăm în primul rând ca indivizi, abia mai apoi ca membri ai diferitelor forme de organizare, fie ele cupluri sau entități mai largi. Relațiile de muncă, de prietenie sau cele legate de contextele educaționale, de pildă, rămân în mare parte individuale și cu greu pot fi armonizate de către cele două părți fără a le sacrifica într-o măsură sau alta.

Voi ce părere aveți: vă tentează să vă creați profile comune alături de partenerii / partenerele voastre, creând astfel un soi de ”hidră” digitală, așa cum o numesc autorii de la Scientific American, o entitate cu mai multe capete, care acționează însă ori măcar încearcă să acționeze în virtutea unui interes comun?

Sursa: Scientific American

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger