O nouă serie de documentare încearcă să afle secretul longevității cuplurilor

0

Cum putem face ca relația de cuplu să dureze cât mai mult? Asta e una din întrebările obsesive, la care oamenii încearcă să răspundă pe cele mai diverse căi, de la analiza metodică a unor legendare povești de dragoste, până la scanarea creierului. Un nou proiect încearcă să investigheze dragostea de cursă lungă printr-o serie de povești ale unor cupluri longevive, din întreaga lume. Poveștile, condensate în scurte documentare, surprind lucrurile care i-au ținut împreună pe acești oameni și dificultățile pe care le-au întâmpinat.

para-zakochanych-staruszkow-011

Global Glue Project este numele sub care autorii proiectului vor pune laolaltă aceste povești, dintre care au publicat deja patru. În ultimii trei ani, realizatorii Global Glue au călătorit în opt țări (SUA, Japonia, Coreea de Sud, China, Rusia, India, România și Danemarca), filmând 52 de cupluri care își împărtășesc viața de doar câțiva ani sau de decenii bune. Unul dintre lucrurile care reies din aceste scurte mărturii, pe care le puteți urmări aicipe măsură ce vor fi postate, este faptul că dragostea presupune, pe lângă complexul de sentimente greu de pus în cuvinte, și multă ”muncă” din partea celor implicați, longevitatea unei relații fiind mai degrabă o artă.

Global Glue Project intenționează să continue această epopee și să străbată lumea în lung și-n lat, în căutarea altor povești de dragoste din care cu toții avem de învățat. De aceea, au lansat o campanie de strângere de fonduri, la care poate contribui oricine.

Puteți citi și:

Un studiu de la Harvard, care a durat 75 de ani, arată de ce au bărbații nevoie pentru a fi fericiți 

O metodă simplă să-ți îmbunătățești relația de dragoste


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger