O noua scurgere de petrol. De data asta in Egipt, tinuta ascunsa o vreme

6

Luni, 21 iunie, guvernul egiptean a confirmat ca se confrunta cu o scurgere de petrol cauzata de una dintre platformele petroliere instalate in dreptul regiunii de coasta din vecinatatea statiunii Hurghada, cu iesire la Marea Rosie. Purtatorul de cuvant guevernamental a spus doar ca este vorba de o cantitate „limitata”, fara sa prezinte o cifra exacta.

Oficialul egiptean a declarat ca incidentul a fost detectat saptamana trecuta si ca a fost stopata in mare parte, iar reprezentantii companiei petroliere care opereaza platforma in cauza au spus sub protectia anonimatului ca scurgerea a fost provocata de o platforma petroliera situata la nord de Hurghada si ca a poluat o suprafata de 160km din zona de coasta, care include si statiuni turistice.

Hurghada este una dintre destinatiile turistice de varf ale Egiptului, iar guvernul a invaluit incidentul in tacere timp de cateva zile, semn ca scurgerea starneste ingrijorari privind alungarea turistilor – sursa vitala pentru economia statului din Africa de Nord.

Sursa: Huffington Post

Foto: Statiunea Hurghada/Flickr-Vincent Teeuwen

Tags:6 comentarii

 1. Marea Rosie.

  O minune relativ aproape de noi. Am fost de doua ori, prima data in Hurghada.
  Atunci am vazut pe viu, cum arata coralii, ce vietati minunate traisc acolo..
  Am admirat ce culoare fantastica avea marea…un verde -albastru, turcuoaz…
  Am vazut mai apoi ca multe locuri aveau coralii morti. Nu stiu daca de cauze naturale, sau din cauza poluarii. Din punctul meu de vedere aceasta noua poluare este catastrofala..Mare pacat…

 2. Egiptul, stat in Orientul Mijlociu????? De cand???
  Daca nu ai invatat geografie la timpul potrivit arunca macar un ochi pe harta lumii inainte sa scrii articolul ca sa vezi cam unde “cu aproximatie” se afla Egiptul

 3. nu e catastrofala, Egiptul nu e SUA, si nu sunt prea democratici. Daca ne uitam in presa externa, pata a fost deja indepartata, au fost mobilizati 2000 oameni. In egipt poluatorul e raspunzator de pata si eliminarea ei, dar factura o primeste de la statul egiptean. Egiptul nu asteapta ca BP sau Exon sa inlature pata. Ei fac treaba intai, apoi taxeaza.

 4. chestia asta cu cantitatea limitata e de la sine inteleasa; toate resursele de petrol la un loc, pe de intreaga planeta, sunt limitate;
  deci ar fi nevoie de o informatie in legatura cu cantitatea de petrol deversata, nu de confirmarea ca e limitata

 5. Mi se pare normal sa ascunda acest aspect (de poluare), fiindca ei din turism practic traiesc. Oricum nu puteam sa il ascunda prea mult, la un moment dat s-ar fi observat. Asa ca de voie, de nevoie, au fost nevoiti sa recunoasca. E bine ca au rezolvat problema. Ar fi fost pacat sa se extinda zona poluata :(.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger