O nouă potecă tematică a fost amenajata în Făgetul Clujului

0

Poteca tematică “Misterele pădurii” a fost amenajată de Asociaţia Natura Transilvaniei, împreună cu Asociația Ecouri Verzi, si are o lungime de 2,7 km. Poteca conține 6 panouri educativ-informative care descriu ecosistemul pădurii şi care se adresează copiilor, dar și adulților.

 

_MG_0178

 

Intrarea în poteca se face din drumul care duce spre Sălicea, imediat după ce se termina casele, se face un drum la stânga. (Harta potecii se poate consulta aici). Traseul este marcat cu un semn distinctiv, o broscuță albă. Ieșirea din traseu este pe drumul ce duce la Casele Micești (comuna Feleac), la câţiva metri sub Observatorul Astronomic. Durata aproximativă de parcurgere dus-întors: 3 ore.

Poteca a fost amenajată în cadrul proiectului Omul, prieten al naturii, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul Programului Spații Verzi. Scopul proiectului este îmbunătăţirea nivelului de acceptare şi apreciere a importanţei siturilor Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii şi Someşul Rece, în rândul comunităţilor locale şi a turiştilor care le vizitează.

Asociaţiile civile planuiesc implicarea activă a unui număr de minim 50 de copii și 30 de persoane din comunitățile locale în protejarea şi administrarea siturilor Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii şi Someşul Rece, prin activităţi practice în ariile protejate. Un alt obiectiv important este promovarea capitalului natural din cadrul celor doua situri Natura 2000 Făgetul Clujului – Valea Morii şi Someşul Rece în școlile din Cluj Napoca și împrejurimi şi în rândul vizitatorilor, într-o perioadă de 5 luni.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger