O nouă aplicație îi vânează pe cei care-și urăsc jobul

0

O aplicație pentru Twitter îi depistează pe userii care-și varsă furia împotriva șefilor sau a colegilor pe rețelele sociale, scrie RT.com. Odată depistate, mesajele de ură sunt împărțite în patru categorii: Hater-i, Șefi siniștriRaporturi sexuale și Posibili Ucigași. Aplicația se numește FireMe! și este menită să-i ajute pe oameni să-și păstreze jobul.

 

 

Dezvoltatorii aplicației, o serie de cercetători de la Universitatea din Hanovra, Germania, au studiat piața înainte să lanseze produsul și au descoperit că, într-o singură săptămână din iunie, anul trecut, 22.000 de oameni au postat pe Twitter mesaje negative în privința jobului. Depistarea lor se face cu un algoritm, iar după ce sunt dibuite, aplicația le trimite utilizatorilor în cauză un semnal de alarmă: Îți poți imagina cum ar fi dacă șeful tău ar afla că ai spus: “Îmi urăsc jobul atât de mult!”. Ai spus-o pe Twitter și toată lumea poate vedea asta.

FireMe! măsoară și cât de des și-au denigrat userii locul de muncă în ultimele 100 de tweet-uri și le calculează șansa de a fi concediați pentru comportament inadecvat pe net. Cercetătorii germani spun că principalii beneficiari ai aplicației sunt uitilizatorii neexperimentați, care nu-și dau seama de efectul distructiv al unor mesaje anti-job.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger