O musulmană donează câte un dolar pentru fiecare tweet plin de venin

0

O profesoară universitară din Australia, Susan Carland, soţia moderatorului TV Waleed Aly, convertită la islamism, a promis că va dona către UNICEF câte un dolar australian pentru fiecare mesaj de ură primit pe Twitter. Într-un text publicat pe Sydney Morning Herald, femeia scrie că primeşte în mod regulat tweet-uri şi mesaje pe Facebook de la “luptători pentru libertate” anonimi care o acuză că susţine opresiunea, crima, războiul şi sexismul. Unii îi cer să părăsească Australia, alţii îi urează să moară sau o acuză că plănuieşte din umbră să preia conducerea ţării.

Oamenii nu sunt interesaţi de ce cred eu cu adevărat despre anumite lucruri; mi-am dat seama de asta după încercări inutile de a purta un dialog cu ei. Pentru ei sunt doar o pânză albă pe care îşi proiectează propriile prejudecăţi şi fanzezii despre musulmani.

(…)

Ce spun aceşti trolleri care sunt disperaţi să-mi spună ce cred eu, pentru a mă introduce în viziunea lor mizerabilă asupra vieţii, nu mă defineşte şi nu mă constrânge. Răspunsul meu nu este un act de sfidare furioasă, ci o reacţie calmă, adânc înrădăcinată în ceea ce sunt şi în credinţa care mă defineşte – nu o caricatură pervertită a Islamului pe care oamenii încearcă să mi-o imprime cu forţa, ci ceva care îi îndeamnă pe adepţii ei să păşească pe culmi mai înalte şi să facă bine în lume, nu pentru că oamenii merită neapărat asta, ci pentru că e un lucru onorabil.

(..) Stând într-o zi în faţa laptopului şi citind valul voios de toxicitate îndreptat spre mine, m-am întrebat care ar fi răspunsul islamic cel mai edificator pe care l-aş putea da. Coranul spune: “Binele şi răul nu sunt egale. Contracarează răul cu ce este mai bun”. Încercasem să blochez, să discut şi să ignor, dar niciuna din aceste acţiuni nu părea să reflecte porunca coranică de a îndepărta întunericul cu lumină. Am simţit că trebuia să trec la acţiune pentru a face bine în lume pentru fiecare glonte verbal trimis înspre mine.

Aşa mi-a venit ideea de a dona câte un dolar către UNICEF pentru fiecare tweet plin de ură care îmi este adresat. M-a încântat în mod special ideea de a dona către UNICEF, pentru că adesea ajută copii aflaţi în situaţii oribile care sunt rezultatul direct al urii – război, sărăcie generată de lăcomie, nedreptate, violenţă. Aceşti copii mi-au părut beneficiarii naturali ai antidotului urii.

Citiţi întregul articol pe Sydney Morning Herald.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger