O modă perversă: sutienul push-up pentru fetiţe

0

Abercrombie & Fitch e o firmă americană cunoscută pentru campaniile sale publicitare provocatoare. Luna aceasta însă firma a mers prea departe: a lansat un model de bikini sexy. Pentru copii.

Costumul de baie Ashley conţine o piesă total inutilă: sutien push-up pentru fetiţe. Iniţial, modelul nu prevedea o categorie ţintă, fiind vîndut pentru copii de orice vîrstă. După cîteva săptămîni, firma producătoare i-a schimbat recomandarea: e doar pentru fete de 12 ani şi mai mult.

Surprinzător e că multe mame au considerat acest articol o necesitate. „Îi ascunde fiicei mele sfîrcurile cînd ieşim la plajă”, spunea una dintre aceste mame într-o dezbatere pe Facebook. Ce nu înţelegea această femeie, au replicat criticii produsului, e că sutienul nu desexualizează ceva ce oricum era, biologic şi convenţional, desexualizat  (pieptul unei fetiţe de 12 ani), ci îl sexualizează. Prea mult puritanism are ca efect obscenitatea, transformarea fetiţelor în Lolite.

Mamele cred că îşi protejează fiicele, fiicele sunt atrase de sutienul push-up pentru că le face să pară mai mature şi se pare că în final Abercrombie & Fitch a făcut o afacere bună.

Pasul următor ar putea fi prezervativele pentru băieţei.

FOTO:REUTERS

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger