O milionară chineză s-a angajat măturătoare, pentru a le da un exemplu copiilor săi

0

Yu Youzhen este o femeie bogată, având o avere cântărită în milioane. Cu toate acestea, femeia s-a angata ca măturătoate, pentru un salariu modest, mai precis, pentru 1,420 de yuani lunar. Toate acestea, pentru a le oferi un exemplu de urmat copiilor săi.

 

Yu-Youzheng-550x447

 

În anii 80, Yu Youzhen lucra ca fermier într-o fermă de legume, unde alături de soțul ei, a făcut eforturi considerabile pentru a economisi bani. După mulți ani, cei doi au devenit prima familie din sat care să locuiască într-o casă cu trei etaje, unde au închiriat mai apoi camere muncitorilor veniți să lucreze în comunitate. Treptat, cei doi au dezvoltat casa și, potrivit legislației chineze, au primit o compensație de 21 de apartamente. Deși, povestește femeia, mai mulți localnici au primit astfel de compensații, mulți au preferat să-și irosească câștigurile, în vreme ce ea a reușit să-și consolideze averea și să le ofere celor doi copii un model de comportament responsabil.

 

Yu-Youzheng2-550x366

 

Yu-Youzheng4-550x417

 

Chiar dacă banii economisiți le-ar fi permis o viață fără griji, Yu Youzhen a continuat să lucreze ca măturătoare, slujbă la care se angajase în 1998. Programul de lucru nu era deloc unul confortabil: femeia mergea la muncă la 3 dimineața, șase zile pe săptămână, petrecând zilnic șase ore măturând și curățând pubelele. ”Vreau să fiu un exemplu pentru fiica și fiul meu, să le arăt o alternativă la modelul celui care stă-n fotoliu și-și mănâncă averea,” a declarat milionara-măturătoare, citată de Huffington Post. Fiul ei lucrează momentan ca șofer, pentru un salariu lunar de 2.000 de yuani, iar fiica ei este secretară, câștigând 3.000 de yuani pe lună.

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger