O mie de persoane vor un loc de muncă în Antarctica, la cel mai îndepărtat oficiu poştal

0

Eşti într-o formă fizică bună? Capabil(ă) să cari cutii grele pe stânci alunecoase şi pe zăpadă? Te descurci fără să faci duş o lună, să ai în preajmă numai trei alţi oameni şi vreo 2.000 de pinguini urât mirositori, timp de cinci luni, fără curent electric, fără încălzire, fără apă caldă şi cu acces limitat la comunicaţii, pe o insulă micuţă în largul coastei Antarcticii? Atunci mai ai timp până pe 27 februarie să te înscrii în cursa pentru un loc de muncă la oficiul poştal aflat în sudul extrem al planetei.

 

U.K. Antarctic Heritage Trust (UKAHT ) caută asistenţi care să ajute la administarea oficiului poştal, a muzeului şi magazinului de suveniruri din Port Lockroy, aflate pe insula Goudier din Peninsula Antarctică. Oficiul este vizitat în fiecare vară de aproximativ 18.000 de persoane şi administrează cam 70.000 de materiale poştale. Înscrieri pentru un loc de muncă în sudul îndepărtat se mai acceptă până la sfârşitul acestei săptămâni. Nu se cere experienţă anterioară în domeniul poştal, dar se cere un set specific de abilităţi şi aptitudini, între care:

– formă fizică şi psihică bună;

– încredere de sine;

– experienţă în vânzarea cu amănuntul şi relaţionarea cu clienţi;

– îndemânare la folosirea sculelor de tot felul, capacitatea de a face singur obiecte;

– cunoştinţe despre mediu şi impactul omului asupra mediului;

– cunoaşterea limbii engleze, dar şi cel puţin a unei alte limbi străine;

– capacitatea de auto-gospodărire;

– abilitatea de a învăţa rapid lucruri noi;

– spirit pro-activ;

– adaptabilitate;

– atitudine pozitivă, meticulozitate ş.a.

 

 

Pinguinii de pe insulă (gentoo) sunt subiectul unui studiu al British Antarctic Survey, astfel că pe  jumătate din insulă nu este permis accesul vizitatorilor, nici al personalului poştal, astfel că libertatea de mişcare nu este nelimitată. Remuneraţia este de 1.250 de dolari pe lună (dar cheltuielile de la faţa locului, de cazare şi mâncare, sunt acoperite de UKAHT). Persoanele selectate pentru interviuri se vor prezenta în luna mai la Cambridge şi vor avea cinci zile de instruire în septembrie. Până acum, o mie de persoane s-au înscris în cursa pentru această slujbă; UKAHT spune că, din cauza numărului mare de aplicaţii, site-ul său a căzut de trei ori de când au anunţat deschiderea perioadei de înscriere pentru doritori.

 

Surse, foto şi mai multe detaliiDaily MailCanada News Yahoo

 

Puteţi citi şi:

Aventura unei olandeze: cu tractorul la Polul Sud

Coloniile de pinguini din Argentina şi Antarctica se micşorează din cauza încălzirii globale

Fotografii vechi de 100 de ani, descoperite în gheţurile din Antarctica


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger