O metodă simplă să-ți îmbunătățești relația de dragoste

2

Amintește-ți de momentele bune. Care crezi că au fost acestea? Momentul cînd v-ați cunoscut? Nopțile fierbinți? Vizitele în locuri noi, petrecerile la care ați mers împreună, greutățile pe care le-ați depășit în cuplu? Studiile spun că nu e nevoie decît de un anume tip de amintire.

 

52 de cupluri au completat rapoarte pre- și post-manipulare despre gradul de satisfacție în relație. Fiecare cuplu a primit însărcinarea să-și amintească una din patru tipuri de momente, acestea fiindu-le împărțite la întîmplare.

Toate cele patru tipuri de amintiri aveau un conținut pozitiv dar efectul cel mai mare asupra cuplurilor, vizibil în rapoartele de satisfacție post-manipulare, l-a avut amintirea rîsetelor în duet.

Autorii studiului, publicat în Motivation and Emotion, n-au reușit să explice acest rezultat. Prima ipoteză, cea care presupune că ne simțim mai bine cu relația după ce ne amintim momente bune din trecutul ei, nu se susține, pentru că toate tipurile de amintiri propuse subiecților erau de acest gen. Ceea ce înseamnă că amintirea momentelor în care am rîs împreună are o greutate specială în memoria noastră afectivă.

Construiți-vă deci cît mai multe astfel de momente. Chemați-vă deci partenera/ul și urmăriți primele două minute ale clipului de mai jos :

 


2 comentarii

  1. clipul video cu care ilustrați articolul este o scenetă, sper că știți. un soi de divertis. adică nu e real, e cu scenariu și actori.

    (poate corectați și greșelile gramaticale din articol)

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger