O masă caldă pentru sărbători reci

0

Asociatia Carusel organizează în data de 19 decembrie 2013, împreună cu Chef Cezar Munteanu sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveției la București, cea de-a doua ediţie a evenimentului umanitar „Sărbătorile sunt pentru toți!”. Anul trecut, am fost alături de voluntarii care au împărțit hrană caldă oamenilor pentru care Crăciunul nu echivalează cu abundența.

 

12571_457362947654210_1936268303_n

 

Chef Cezar Munteanu, alături de voluntarii Carusel şi studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti, vor găti mâncare caldă în cadrul restaurantului “La Mama” din Piața Alba Iulia şi apoi o vor distribui, persoanelor marginalizate şi excluse social din Centrul Vechi al Bucureştiului.

 „Aceasta este o acţiune de solidaritate cu persoanele expuse riscului de îmbolnăvire, care trăiesc cu HIV, locuiesc pe stradă, practică sexul comercial, consumă droguri injectabile sau cerşesc şi care nu au acces la o masă caldă. Atenţia noastră, este îndreptată asupra acestor oameni pe tot parcursul anului, săptămânal distribuim mâncare pentru 40 de persoane şi ne îngrijim ca aceştia să beneficieze de serviciile socio-medicale de care au nevoie”, a declarat Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel.

Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului “Sărbătorile sunt pentru toţi!”, au fost pregatite 180 de porţii de mâncare caldă, ce au fost distribuite persoanelor defavorizate din zona Centrului Vechi al Capitalei.

 “Sunt implicat în mai multe proiecte de solidaritate socială, împreună cu asociaţia mea <Chef Cezar, stil de viaţă sănătos>, şi voi continuă să mă implic. Gătesc, ca şi anul trecut, mâncare consistentă, simplă, tradiţional românească, care să amintească 

acestor oameni de spiritul sărbătorilor de iarnă. Voi folosi ingredientele pe care ni le pun la dispoziţie companiile ce susţin acest eveniment. Mă bucur că am găsit şi anul acesta entuziasm şi înţelegere pentru o astfel de acţiune şi mulţumesc celor implicaţi în proiect ca parteneri, sponsori sau voluntari”, a declarat Chef Cezar Munteanu.

 

Anul acesta, organizarea evenimentului se numără printre primele acțiuni ale noului Departament de Comunicare și Strângere de Fonduri din cadrul Asociației Carusel. Departamentul este nou înființat în cadrul proiectului „Centrul Caracuda – Ferentari (servicii sociale şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Asociaţia  Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială.

Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asociaţia “Chef Cezar, stil de viaţă sănătos”, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Asociaţia Accept cu sprijinul Selgros Cash&Carry România, Restaurantul La Mama, Supremia, Naturelo, Orkla Foods România, Angst, Titan, Food Box, Friends Pub, Vighor, Tipărituri.ro şi Pure Clean.

Desfășurătorul evenimentului:

09:00 – 13:00 Chef Cezar gătește în bucătăria restaurantului La Mama din Piața Alba Iulia, nr. 2;

13:00 – 14:00 Conferinţă de presă (Prezenţa Excelenţei Sale Jean – Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Chef Cezar Munteanu și Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel);

13:00 – 18:00 Pregătirea şi distribuirea alimentelor în Centrul Vechi al Bucureștiului.

 

Puteți citi și:

O masă pentru oamenii invizibili


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger