O mână de adolescente au creat cortul cu panouri solare pentru oamenii străzii

0

Un grup de eleve de la un liceu din Los Angeles a realizat, fără experiență în design sau inginerie, un cort cu panouri solare care se transformă în rucsac. Când au meșterit invenția, ele s-au gândit la oamenii străzii care sunt tot mai mulți în orașul lor, iar acum au primit o bursă de la MIT.

Tinerele constructoare au fost recrutate de DIY Girls, o organizație nonprofit care încurajează adolescentele din familii cu venituri mici să învețe inginerie și tehnologie. Evelyn Gomez, directoarea executivă a organizației, a supervizat proiectul dar toată treaba a fost făcută de fetele de 12 ani care s-au orientat după video-uri pe YouTube și căutări pe Google.

Creatoarele au lucrat un an de zile la cortul pentru oamenii străzii și și-au folosit toate talentele, de la cusut la printing 3D. Ele au câștigat o bursă de 10.000 de dolari de la MIT și și-au prezentat invenția la târgul EurekaFest al MIT.

“Ca adolescente, nu am crezut că putem face ceva pentru a rezolva probleme care ne interesează. Când mă gândeam la problemele sociale din SUA și cât de mult aș vrea să le rezolv, mereu mă gândeam că o să pot face ceva ca adult abia.”
Aracely Chavez, elevă la liceul San Fernando

Via BoredPanda


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger