O mamă din Australia a vrut să țină o petrecere de infectare a copiilor cu varicelă

2

Săptămâna trecută, Hollie Singleton, mama a doi copii din orașul Brisbane, Australia, a șocat autoritățile medicale după ce s-a oferit să găzduiască o petrecere la care i-a invitat pe părinții interesați să-și infecteze copiii cu varicelă, scrie Brisbane Times. Potrivit Slate.com, fiul ei fusese infectat cu virusul extrem de contagios, iar Singleton, care susține că nu este împotriva vaccinărilor, a postat o invitație pe un grup închis de Facebook, destinat celor care se opun vaccinării și numit „Vaccine Free Australia” („Australia fără vaccinuri”, în traducere liberă), prin care îi îndemna pe părinți să-și aducă copiii la ea acasă pentru a contacta virusul.

Fiul meu are varicelă. O să fim toți acasă săptămâna asta. Dacă cineva vrea să scape de acest microb, veniți vă rog în Brisbane să ne vizitați. Suntem aici pentru a-i infecta doar pe cei care-și doresc asta!

În cele din urmă, femeia a anunțat că a anulat așa-numita petrecere, însă nu din cauza criticilor pe care și le-a atras. Ea spune că a făcut-o pentru că cei doi copii ai ei (care au fost infectați amândoi în cele din urmă) nu mai erau contagioși, spunând despre varicelă (sau vărsat de vânt) că este o boală „relativ blândă, care durează doar șapte zile”. Hollie Singleton și-a atras însă criticile premierului statului Queensland, din care face parte Brisbane, directorului agenției de sănătate locale și Asociației Medicale din Australia, deși ea spune că a avut parte și de feedback pozitiv în urma inițiativei sale. „Este un trend îngrijorător”, a spus Chris Zappala, președintele Asociației Medicale din Australia. „Există riscuri asociate acestor infecții”. Potrivit medicului, părinții care se opun vaccinărilor pun în pericol sănătatea comunității, pentru că boli ca varicela pot duce la complicații grave, în timp ce reacțiile alergice sau alte tipuri de reacții induse de vaccinuri sunt neglijabile.

Hollie Singleton a negat pe pagina ei de Facebook că ar fi împotriva vaccinării, descriindu-se ca fiind „pro-choice”. Ea a spus pentru publicația locală Sunrise că nu și-a vaccinat niciunul din copii, ambii având mai puțin de cinci ani și jumătate, pe motiv că n-a vrut să facă asta înainte ca organismele lor să fie pregătite pentru imunizare. „Am propria mea părere despre vaccinul gripei, despre vaccinul varicelei și, chiar dacă pare șocant, despre pojar, dar pentru poliomielită (ne vom vaccina)”, a mai precizat ea, spunând că va lua în calcul și rubeola și difteria. Guvernul australian recomandă vaccinarea copiilor de la vârsta de 18 ani, printr-o injecție gratuită ce asigură imunitate în fața pojarului, oreionului, rubeolei și varicelei. Peste 90% din nou-născuții australieni sunt vaccinați pentru vărsat de vânt în cadrul programului de imunizare guvernamental.


2 comentarii

  1. asta este o practiva veche. Si la noi in tara si in strainatate copiii se infecteaza intentionat pentru a scapa mai rapid si de a se asigura ca boala este facuta in copilarie. Nu mi se pare absolut nimic rau in asta.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger