O legiuitoare din Kansas vrea o lege care să le permită profesorilor să le lase vânătăi copiilor

0

O legiuitoare democrată din Kansas, Gail Finney, a propus o lege prin care cadrele didactice își pot lovi elevii într-atât de tare încât să le lase vânătăi, scrie boingboing. Finney crede că profesorii și părinții trebuie să le lase semne copiilor pentru că unii “care sunt deja obraznici și nu-și ascultă părinții, nu ascultă nici de cadrele școlii.”

Legea le-ar permite profesorilor și administratorilor instituțiilor de învățământ să-i lovească pe copii, chiar și pe cei peste 18 ani, cu acordul părinților. Kansas se află deja printre cele 20 de state (majoritatea sudiste) din SUA în care copiii pot fi loviți atâta timp cât nu le rămân semne, însă legea propusă îi va proteja pe adulții care lovesc copiii îndeajuns de tare încât să le cauzeze roșeală sau decolorare a pielii. Potrivit boingboing, cercetările au arătat că lovitul celor mici pur și simplu nu funcționează, iar revista Time explică de ce:

Copiii care sunt loviți ajung deprimați și devalorizați, iar respectul lor de sine scade. Pedepsele mai aspre îi pot îndemna pe să mintă pentru a evita bătaia și, mai târziu în viață, pot fi asociate cu tulburări ca depresia, anxietatea și consumul problematic de alcool sau droguri. Neuroimagistica a arătat că pedeapsa fizică poate modifica porțiuni ale creierului implicate în performanța la testele IQ și spori probabilitatea abuzului de substanțe. La asta se adaugă date preliminare ce sugerează că pălmuitul poate afecte regiuni cerebrale implicate în emoție și reglarea stresului. Aflați mai multe detalii pe Time.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger