O invenţie studenţească are grijă de vieţile bicicliştilor

0

Multora ne este frică să pedalăm pe şosele agrlomerate şi pe drumuri ticsite cu maşini, dată fiind vizibilitatea destul de scăzută a bicicliştilor în trafic. Un student britanic a inventat însă BLAZE, un sistem de semnalizare prin care se proiectează în faţa biciletei o imagine laser, atenţionându-i pe şoferi să fie mai atenţi.

“80% din accidentele de bicicletă se produc din cauza şoferilor,” afirmă Emily Brooke, studentă la o facultate britanică de design. În cele mai multe din aceste cazuri, este vorba despre vizibilitate scăzută şi despre faptul că şoferii nu se asigură întotdeauna. Încercând să amelioreze această situaţie, Emily a inventat BLAZE, un device care se montează pe coarnele bicicletei, scuterului sau motocicletei, din care se proiectează pe drum, la câţiva metri în faţa biciclistului, un culoar de lumină verde. Simbolul, care anunţă prezenţa unui vehicol pe două roţi, este vizibil atât ziua, cât şi noaptea, putând fi folosit intermitent.

Studenta britanică s-a consultat cu experţi ai siguranţei în trafic şi cu psihologi specializaţi în şofat, iar invenţia ei a fost nominalizată la Enterprise Award, categoria pentru inovaţii.

Sursa: Gizmag.com

Foto: Bicycledesign.net

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger