O încercare de domesticire a animalelor sălbatice s-a sfârșit prost: Un fermier, omorât de hipopotamul său

1

Un fermier din Africa de Sud a fost omorât de hipopotamul pe care îl creștea, după ce fusese avertizat, de mai multe ori, că animalul nu poate fi domesticit.

Marius Els, în vârstă de 40 de ani, cadru militar, a fost mușcat de hipopotamul de 1,2 tone pe care l-a botezat Humphrey și a încercat să-l domesticească la o fermă din provincia Free State.

Corpul fermierului a fost găsit sfâșiat în râul din apropiere de unde hipopotamul a fost salvat cu ani în urmă. După ce s-a făcut prea mare pentru oamenii care l-au adoptat, el a fost cumpărat de Els care l-a făcut animal de companie la ferma sa de 400 de acri.

Anul acesta, Els a fost fotografiat călărind hipopotamul de cinci ani. “Este o relație între mine și Humphrey și asta nu înțeleg oamenii”, spunea el.

Els a mai avut, însă, probleme cu Humphrey. El și nepotul său de șapte ani și-au petrecut două ore într-un copac după ce au fost fugăriți de hipopotam. Fermierul a reușit, într-un final, să îl calmeze pe Humphrey.

Hipopotamii omoară mai mulți oameni decât lei, elefanții, leoparzii și rinocerii împreună într-un an. Ei se pot deplasa cu o viteză de 1,6 kilometri pe oră în ciuda greutății lor.

Foto: Flickr / cumulius

Sursa: Guardian


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger