O halbă de bere pe zi ţine doctorul la distanţă

2

Un nou studiu arată că a bea bere moderat face bine la sănătate, informează Telegraph. O halbă de bere pe zi reduce riscul de diabet şi pe cel al presiunii arteriale şi chiar ajută la slăbit.

Cercetătorii spanioli sugerează să combinăm bere cu exerciţii fizice şi cu o dietă mediteraneană bogată în peşte, fructe şi legume şi ulei de măsline.

“Burţile de bere” sunt, de fapt, rezultatul mâncării nesănătoase, precum cipsurile, lipsa activităţi fizice şi băutului peste măsură.

“Consumul moderat de bere este asociat cu beneficii nutriţionale şi de sănătate”, spune dr Ramon Estruch, cercetătorul şef. “Nu înseamnă neapărat creştere în greutate întrucât berea nu are grăsimi şi are un conţinut scăzut în calorii”, mai spune el.

Studiul a fost realizat în colaborare de Barcelona University, Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos III din Madrid.

Cercetătorii au studiat 1.249 de femei şi bărbaţi peste 57 de ani. Ei au descoperit că cei care beau cantităţi moderate de bere în mod regulat sunt mai puţin expuşi risuclui de a suferi de diabet şi presiune arterială mare şi au un conţinut mai scăzut de grăsimi în organism.

Cei cu o dietă mediteraneană care beau o halbă de bere pe zi nu doar că nu se îngraşă, ba chiar slăbesc puţin.

Berea asigură un efect protectiv asupra sistemului cardiovascular şi are un conţinut relativ scăzut de alcool faţă de alte băuturi.

Foto: EPA

Tags:2 comentarii

  1. Imi pare rau de oamenii care nu beau deloc alcool, nu mi se par deloc mai buni sau cu control mai bun ci doar prosti. Traiasca berea!

  2. Pingback: VIDEO. Un sistem revoluționar de turnat bere în pahare » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger