O furculiţă mare ne face să mâncăm mai puţin

0

Pentru a evita excesele alimentare, cercetătorii ne sugerează să folosim veselă de mari dimensiuni. Cel puţin în cazul restaurantelor, acest truc s-ar părea că funcţionează.

Un cercetător indian şi unul japonez, ambii de la o universitate americană, s-au pus pe analizat obiceiurile culinare ale oamenilor intraţi într-un restaurant italian. Rezultatul observaţiei, publicat în Journal of Consumer Research, arată că cei care au folosit la masă furculiţe mari au mâncat mai puţin decât cei care au primit furculiţe mici. O posibilă explicaţie ar consta în faptul că oamenii care mănâncă în oraş îşi estimează foarte precis foamea, ceea ce îi face mai dispuşi să investească energie şi resurse în a-şi atinge scopul: aleg anumite feluri de mâncare din meniu, interacţionează cu personalul, achită nota de plată.

“Dimensiunea furculiţelor le oferă celor care servesc masa la restaurant un mijloc de a-şi evalua progresul către atingerea scopului,” explică autorii studiului. “Feedbackul fiziologic al saţietăţii apare cu un mic decalaj. În absenţa lui, consumatorii se concentrează pe aspectul vizual al meniului din farfurie, încercând să estimeze cât mai au până la îndeplinirea misiunii.”

 

Foto: Assassinscreed.wikia.com

Sursa: USA Today

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger