O frăţie din SUA strânge bani pentru operaţia se schimbare de sex a unui membru

0

O frăţie din cadrul unui colegiu din Massachusetts, SUA, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a veni în sprijinul unuia dintre membrii săi, care doreşte să îşi facă o operaţie parţială de schimbare de sex. Studenţii vor să îşi ajute colegul, a cărui asigurare medicală nu acoperă costurile unei astfel de operaţii.

 

 

Donnie Collins (20 de ani), student în anul I la Colegiul Emerson din Boston, a jurat credinţă frăţiei Phi Alpha Tau care activează în cadrul colegiului respectiv şi a mărturisit, în faţa membrilor acesteia, că, deşi s-a născut femeie, s-a simţit mereu bărbat şi a trăit ca bărbat de la vârsta de 17 ani. Donnie vrea să facă o operaţie parţială de schimbare de sex, mai exact o operaţie prin care să scape de sâni. Membrii fraternităţii au sărit să îl ajute. „Toţi băieţii au fost alături de el”, a spus Jason Meier, directorul responsabil cu activităţile studenţeşti din cadrul colegiului. Donnie s-a născut cu organe genitale femeieşti, dar se consideră bărbat; până acum, nu a făcut niciun fel de operaţie pentru a schimba fizic acest lucru, dar acum se gândeşte serios să îşi schimbe trupul în concordanţă cu ceea ce simte.

Campania de sprijin pentru Donnie a fost lansată online şi scopul ei era să adune 8.000 de dolari care să acopere costul procedurii chirugicale de îndepărtare a sânilor. Până acum, însă, s-au adunat deja 17.000 de dolari din donaţii. Suma rămasă după operaţia lui Donnie va fi donată de către frăţie fundaţiei Jim Collins, un grup care oferă ajutor financiar persoanelor care trec prin operaţii de schimbare de sex. Operaţia lui Donnie va însemna, în fapt, o dublă masectomie. „Nici nu mă gândesc la ea ca la o operaţie de schimbare de sex, cred că este mai degrabă o modalitate de a-mi face trupul mai potrivit cu ceea ce simt despre mine şi ştiu că sunt, în realitate”, a mărturisit Donnie.

 

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger