O fostă Miss Iordania a intrat într-un colectiv de hackeri, care luptă împotriva ISIS

0

La 33 de ani, Lara Abdallat, fostă câştigătoare a titlului de Miss Iordania şi finalistă a concursului Miss Lumea Arabă din 2011, şi-a anunţat de curând intenţia de a pune umărul la lupta împotriva grupului extremist al Statului Islamic (ISIS). Înfuriată de vederea unului clip în care soldaţii califatului autoproclamat al Statului Islamic ardeau de viu un pilot iordanian, şi motivată de mobilizarea online în cazul Charlie Hebdo, Abdallat s-a alăturat colectivului de hackeri GhostSec, afiliat grupării Anonymous, pentru a zădărinici eforturile extremiştilor de a recruta noi membri.

 

Beauty-Queen-ISIS-0000000234gfer2355739143

 

După ce, în luna februarie, ISIS a făcut publică înregistrarea în care Muath al-Kaseasbeh, pilotul iordanian capturat în 2014, a fost ars de viu, guvernul iranian a răspuns acestui gest prin zeci de atacuri aeriene şi prin executarea a doi prizonieri. În urma acestor evenimente, fosta câştigătoare a concursului naţional de frumuseţe a decis să se implice activ în combaterea grupului extremis. “Am simţit că nu se face îndeajuns pentru a lupta împotriva acestei uriaşe ameninţări reprezentate de Statul Islamic, şi că era momentul să ne unim abilităţile pentru binele umanităţii,” povesteşte Abdallat, într-un interviu exclusiv pentru Vocativ. ” Noi [membrii GhostSec]avem specializări foarte diferite, dar ne uneşte un singur scop: eliminarea ISIS şi desfiinţarea califatului.”

Colectivul GhostSec este alcătuit, în mare parte, din foşti angajaţi din armată, cu experienţă în securitate informatică. 70% din membrii acestui grup sunt femei. “Există multe femei cyber-activiste care luptă împotriva ISIS, iar eu sunt onorată să le reprezint,” spune Abdallat, care s-a alăturat GhostSec în urmă cu şapte luni. Colectivul susţine că la începutul acestei luni  a reuşit să închidă două forumuri ISIS de mare importanţă, prin care gruparea teroristă îşi menţine activităţile de comunicare în regiune. “Am închis peste 100 de site-uri ale Statului Islamic şi am suspendat circa 55.000 de conturi de Twitter folosite pentru diseminare de propagandă, ameninţări informatice şi anunţuri de recrutare,” explică activista.

Deşi luna trecută, Departamentul de Stat american a lansat un comunicat prin care se afirmă că ISIS câştigă bătălia în reţelele sociale din întreaga lume, reuşind să-şi distribuie mesajele şi să câştige noi adepţi, Abdallat spune că GhostSec nu se va lăsa până nu-şi va atinge scopul.

Sursa: Vocativ

Puteţi citi şi:

Guvernul australian va retrage cetăţenia copiilor de extremişti


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger