O fetiță din SUA a fost vindecată de HIV

1

Se pare că o fetiță din SUA, născută cu virusul HIV, a fost vindecată după tratament timpuriu cu medicamentele standard. Ea are acum doi ani și jumătate și nu a mai luat medicamente de un an, fără să arate semne de infecție.

Cercetătorii spun că este nevoie de mai multe teste pentru a vedea dacă tratamentul ar avea aceleași efecte și asupra altor copii. Dar rezultatele ar putea indica o posibilă cale de vindecare pentru copiii cu HIV.

Dacă fetița rămâne sănătoasă, ar fi al doilea caz de vindecare din lume.

“Aceasta este o dovadă că HIV-ul poate fi vindecat în cazul copiilor”, a declarat dr. Deborah Persaud, virolog la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.

În 2007, Timothy Ray Brown era primul om din lume care s-a vindecat de HIV. Infecția lui a fost eradicată printr-un tratament elaborat pentru leucemie care a presupus distrugerea sistemului său imunitar și un transplant de celule stem de la un donator cu o mutație genetică rară care rezistă la infecția cu HIV.

Pe de altă parte, tratamentul fetiței a constat într-un cocteil de medicamente disponibile și deja folosite în tratarea virusului HIV la copii. Rezultatul arată că tratamentul a distrus virusului latent care formează rezerve în organism și reinfectează pacientul la oprirea tratametului.

Copilul s-a născut într-un spital de la țară, unde mama tocmai fusese testată pozitiv pentru infecție cu virusul HIV. Medicii știau că sunt șanse foarte mari ca și copilul să fie seropozitiv întrucât mama nu primise tratament prenatal. Fetița a început să fie tratată de la 30 de ore, chiar înainte ca testele să confirme prezența virusului HIV.

Sursa: BBC


Un comentariu

  1. Pingback: THC-ul dăunează HIV-ului | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger