O fetiţă de 9 ani construieşte adăposturi pentru oamenii străzii şi cultivă hrană pentru ei

1

Hailey Fort are 9 ani şi locuieşte în Bremerton, Washington, SUA. Când avea 5 ani, a văzut un om fără adăpost, în oraş şi i-a spus mamei sale că vrea să îl ajute cumva. I-au cumpărat ceva de mâncare, iar bărbatul cu pricina, pe nume Edward, le-a devenit, apoi, amic. De atunci, susţinută de părinţii ei, Hailey a continuat să ajute oamenii străzii: le construieşte adăposturi şi, totodată, cultivă legume pentru ei, într-o mică grădină.

Hailey îşi petrece timpul liber cu uneltele de construit: face adăposturi mobile, din materiale uşoare, pentru oamenii străzii. “Ca să nu stea în ploaie şi ca să se simtă în siguranţă”, de asta spune fetiţa că s-a apucat de construit adăposturi. “Nu este corect să existe oameni fără adăpost. Cred că toată lumea ar trebui să aibă unde să locuiască”, a declarat ea pentru King 5 News.

Pe lângă munca pe care o face deja, Hailey şi-a propus ca anul acesta să obţină o recoltă de hrană de 113 kilograme, care să fie donată oamenilor străzii şi să le mai ofere acestora şi produse de toaletă şi igienă personală. Totodată, pentru acest an şi-a propus să construiască 12 adăposturi. A pornit şi o campanie online prin care speră să primească ajutorul tuturor celor care vor să i se alăture în misiunea de a dărui ceva oamenilor fără adăpost – GoFundMe.

Construcţia unui adăpost costă cam 300 de dolari, deoarece fetiţa profită de multe reduceri şi oferte; totodată, primeşte ajutor şi sfaturi din partea părinţilor ei, dar construcţiile le face în cea mai mare parte singură. Adăposturile au acoperiş şi ferestre şi sunt făcute din paleţi, cu izolaţie reciclată din denim şi au roţi, ca să poată fi mutate unde este nevoie.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:


ABC News Videos | ABC Entertainment News

 

Surse şi foto: Bored Panda, Facebook, Amazon, Gofundme, King5abc

 

Puteţi citi şi:

Liceenii din Seattle vor construi un sat mobil pentru oamenii străzii

Căsuţe pentru oamenii străzii

Panouri publicitare transformate în locuinţe pentru oamenii străzii

FOTO Arhitectură pentru oamenii străzii: adăposturi din materiale reciclate

Locuinţe mobile pentru oamenii străzii şi nomazii urbani 

FOTO Spiderman de Marea Britanie îi hrăneşte pe oamenii străzii 

Pizza pentru oamenii străzii, plătită în avans de clienţi

Cafeneaua în care sunt angajate persoane sărace sau fără adăpost

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger