O fetiță de 12 ani strânge sute de haine de iarnă pe an pentru oamenii străzii

0

La doar 12 ani, Makenna Breading-Goodrich, o fetiță din orașul american Surprise, statul Arizona, a lansat o mică mișcare de întrajutorare a comunității locale de persoane fără adăpost, scrie Today.com. Acum trei ani, după ce a văzut o emisiune despre viața dură din stradă pe timp de iarnă, eleva de clasa a VII-a s-a dus la părinții ei cu ideea de a aduna haine pentru oamenii fără locuințe. „A spus: ‘Chiar cred că pot face ceva ca să-i ajut’”, a povestit mama fetei. „Orice părinte s-ar uita cu mândrie la fiica sa de 9 ani și i-ar spune că ar fi încântat s-o ajute cum poate”.

makennaÎn octombrie 2013, Makenna le-a trimis un e-mail părinților ei în care i-a rugat să printeze 50 de afișe pe care le făcuse și pe care le-a lipit apoi prin oraș. S-a dus și din ușă-n ușă și le-a spus vecinilor că se va întoarce în două săptămâni pentru a aduna hainele de care nu mai aveau nevoie și și-a botezat mișcarea „Makenna’s Coats for a Cause”. La început, vecinii au fost surprinși de gestul ei, apoi i-au acordat sprijin deplin. „Cine nu are prin casă o haină la care e dispus să renunțe?”, a spus mama fetei, Jennifer Breading-Goodrich. „A fost o soluție simplă care le-a permis tuturor să se implice fără să iasă din casă”.

Două săptămâni mai târziu, fata s-a dus cu un cărucior prin oraș și a adunat în jur de 200 de haine de iarnă pe care le-a donat unei organizații caritabile. De atunci, eforturile ei s-au intensificat. În 2014, a strâns circa 500, iar anul trecut a ajuns la 872, la care s-au adăugat și alte 300 de articole vestimentare donate, printre care pălării, mănuși, pături, pulovere și izmene. Primăvara, Makenna împarte apă persoanelor fără adăpost prin intermediul unei organizații caritabile, face voluntariat pentru o alta, care colectează haine pentru oamenii străzii, și face parte din consiliul local tinerilor din oraș, unde ajută copii și adolescenți să cunoască mai bine comunitatea.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger