O fetiţă de 10 ani strânge bani pentru a hrăni un sat întreg din Haiti timp de un an

0

Sanya Pirani locuieşte în Prior Lake, Minnesota, SUA şi este în clasa a IV-a. Şi-a propus să strângă, din donaţii, suficienţi bani încât să hrănească un întreg sat haitian timp de un an. Motivul care a îndemnat-o să facă asta a fost un videoclip pe YouTube care înfăţişa copii care sufereau de pe urma foametei din acea parte a lumii.

“Am văzut o fetiţă cu ochi trişti şi haine zdrenţuite şi mi-am spus că trebuie să încerc să fac ceva pentru ea”, a declarat copila pentru MPR News. Suma pe care şi-a propus să o strângă este de 56.210 dolari, cu ajutorul căreia să hrănească un sat cu 700 de locuitori, timp de un an. Până acum, Sanya a adunat, deja, 17.000 de dolari, prin intermediul site-ului pe care l-a creat cu acest scop. “Eu cred cu toată tăria că orice copil trebuie să aibă acces la drepturi fundamentale: mâncare, îmbrăcăminte, adăpost, siguranţă şi educaţie. Cred că, dacă ajuţi un copil, ajuţi viitorul unei comunităţi. Minţile înfometate nu pot gândi. De asta vreau să ajut, mai întâi, un sat de 200 de oameni cu hrană, timp de un an. Vreau să strâng 24.090 de dolari până la sfârşitul acestui an, pentru asta. Apoi, vreau să ating suma de 56.000 de dolari, ca să hrănesc un sat de 700 de locuitori”, spune fetiţa.

Prin acţiunea ei, Sanya vrea, totodată, să atragă atenţia lumii asupra faptului că oricine poate oferi o mână de ajutor şi poate contribui la schimbarea vieţii unui copil. Eleva de clasa a IV-a intenţionează, totodată, să creeze parteneriate cu multe şcoli, primare, secundare şi licee, pentru ca acţiunea pornită de ea să ajungă la cât mai mulţi copii care, la rândul lor, să ajute copiii mai sărmani decât ei. “Dacă lucrăm împreună, vă puteţi imagina ce schimbare am aduce în lume?”, se întreabă ea. În viitor, fetiţa vrea să îşi înfiinţeze propria fundaţie caritabilă, prin care să continue să ajute copiii aflaţi în situaţii nefericite, care au nevoie de sprijin. Până când vârsta îi va permite, legal, să facă acest lucru, Sanya colaborează cu organizaţia “Feed My Starving Children”, prin intermediul căreia va trimite banii strânşi de ea acolo unde este nevoie de ei.

Sursa şi foto: MPR News, TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger